0

„Симона беше като управител на автомивката, в която работех. Седеше и гледаше какво правим”. Това заяви свидетелят Жоро Спасов пред Софийски градски съд по делото срещу Георги Семерджиев, който причини жестока катастрофа на бул. Черни връх с две жертви.

Свидетелят заяви, че Георги и уволнената, заради чадър над него бивша полицайка Симона Радева, били в приятелски отношения.

"Не знам дали тя взимаше заплата. На нас шефа ни плащаше”, каза Спасов, визирайки Семерджиев.

Мъжът разказа, че в нощта на катастрофата измили джипа “Ауди” на Семерджиев.

Спасов потвърди, че бившият футболист е имал буркан и полицейска палка в автомобила си. По думите на свидетеля малко по- късно същата вечер дошъл Семерджиев, бил пеша. Поискал му телефон и се обадил на Радева. Обяснил, че си загубил ключовете и казал да донесе стълба. "Изглеждаше зле. Нямаше кръв по него". След 15 минути Радева дошла. "Симона с "Опел"-а занесе стълбата. Аз бях с нея в колата", каза Спасов. 

Той допълва, че експолицайката държала стълбата, докато Семерджиев се качвал в дома си. През това време Спасов и друг негов колега - Александър Исса, свалили номерата от колата на Радева. После измили нейният автомобил и си тръгнали. Другият работещ в автомивката Исса каза пред съда, че Радева и Семерджиев се прегръщали и целували "приятелската".

По-късно в съда се появи и самата Радева, забулена с качулка и с маска.

"Бях само клиент в автомивката на Семерджиев. Плащах си", каза бившата вече полицайка пред Софийския градски съд, попитана дали е работила за подсъдимия. Тя отрече докато е била там да е виждала други нейни колеги да си мият колите. Тя призна пред магистратите обаче, че се возила в лъскавия джип "Ауди" на Семерджиев и видяла синя лампа вътре, но тя не била включена. Отрече да е виждала и стоп палка.

Радева каза, че бившият футболист бил добър шофьор, според нея. Не бил употребявал наркотици. По думите й в деня на катастрофата тя си мила колата там, но си тръгнала. После се сетила, че си забравила ключовете в автомивката и се върнала да си ги вземе. По пътя видяла, че на "Черни връх" е станала катастрофа. Пред съда тя заяви, че разбрала от медиите за връзката на Семерджиев с ПТП-ТО. Тя призна, че му е занесла стълба, за да се качи в дома си. Отрече обаче да е влизала в жилището на подсъдимия въпросната вечер. Така съдът направи очна ставка между Радева и Александър Исса, който заяви по- рано, че тя е влязла в жилището, след като Семерджиев й отворил от вътре. Изправени очи в очи Исса заяви отново, че я видял как влиза в кооперацията, където живеел Семерджиев. Радева пък отсече: " Нямам спомен"