0

Н ай-известният нотариус в Перник бе ударен с 350 000 лева в малките часове на деня в петък. Първоначалната информация бе, че е олекнал с 400 бона. Обраният е известният в миньорския град Румен Манов, който изповядва повечето сделки с имоти и автомобили, потвърдиха за „Телеграф“ източници от МВР.

Кражбата е извършена от кантората му на улица „Търговска“ 33, която е най-оживената в Перник.

Камери

От записите на видеонаблюдението се вижда, че крадците са били маскирани. Те са проникнали през задната част на помещението, като са счупили прозореца на първия етаж. След това са влезли вътре и са срязали металната каса с флекс. Задигнали са близо 350 000 лева и са офейкали, без да оставят следи. Сигнално-охранителната система на кантората не се е задействала. От прокуратурата потвърдиха за „Телеграф“, че се води разследване за кражба в особено големи размери и представляващо особено тежък случай - престъпление по чл. 196а от Наказателния кодекс.

Липса

Манов, който е един от най-маститите пернишки нотариуси, е установил липсата на парите едва на сутринта. Подал е сигнал в полицията около 8.30 часа, минути след като е влязъл в кантората си и е видял, че касата му е отрязана и ошушкана. От МВР незабавно са изпратили групата за оглед. Установено е, че предния ден, буквално часове по-рано, Манов е изповядал крупна сделка за имот край града. Очевидно бандитите са знаели за това и са атакували кантората му. Не е ясно и защо юристът е предпочел да държи такава голяма сума в офиса си, а не е внесъл парите в банка. Още повече че това не е първият обир на тази кантора. През 2012 година кантората на Манов отново бе ограбена чрез разбиване на прозорец.