0

С офийският градски съд освободи без мярка за неотклонение пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Той бе задържан в петък по подозрение, че е нанесъл побой на съпругата си Биляна. 

Според магистратите няма никакви доказателства, че Михайлов е упражнил насилие върху жена си. Дори обратното - прокурорът е блъснал съпругата си в опит да се защити. Биляна също бе разпитана по време на съдебното заседание. Тя призна, че е била по-агресивната страна в конфликта с Бисер Михайлов. Биляна го одраскала по тила и гърба. 

Дъщерята Боряна пък разказа, че не е видяла баща си да удря майка й, а само я забелязала, че тя е лежи на пода. В деня на свадата Боряна подала сигнал на телефон 112 и обяснила, че в дома й има много кръв, баща й държи нож, а майка й е в кома. Полицаите, които се озовали в дома на семейство Михайлови се натъкнали на съвсем различна гледка -  жената била в съзнание, кръв нямало, само кухнята била разхвърляна. 

Самият Михайлов разкри пред съда, че съпругата му е емоционално нестабилна през последната година и половина заради изцепките на сина им Васил. Скандалът между него и съпругата му избухнал заради слабите оценки на дъщеря им в училище. 

"Никога не съм удрял съпругата си с ръце по главата и тялото, заяви Бисер Михайлов.

В съдебната зала бе представена и декларация от съпругата Биляна, която е категорична, че не е жертва на домашно насилие.