0

П одсъдимият за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав - Румен Тонев, даде обяснения в Софийския градски съд, съобщиха от там.

Мъжът разказа своята версия за събитията, които са се случили на 8 февруари 2023 г. Според думите на Тонев той чул удар под вратата на жилището си и излязъл навън. Там бил съседът му Владимиров. Двамата се скарали дали Тонев е слагал мазнина на неговата врата. В един момент Владимиров се качил нагоре по стълбището, а Тонев оставил вратата на жилището си отворена. Психологът се върнал с метален предмет и започнал да замахва с него, а през отворената врата Тонев видял това и се уплашил. Взел си пистолета и стрелял от страх през отворената врата, твърди подсъдимият с уверението, че не искал да убива.

По думите му той е местил тялото на Нав надолу, за да може спешният екип от линейката по-бързо да стигне до него и да му помогне.

Майката

Майката на убития психолог Славка Иванова пък разказа пред съда, че никога не е тормозила съседа си Тонев, тропайки с токчета вкъщи, тъй като не ходи така у дома. Показания дадоха и съседи от кооперацията.

На 8 февруари около 22,30 часа бившият служител на МВР Румен Тонев застреля Владимиров пред входната врата на дома му на ул. „Черковна“ в столицата. Впоследствие стана ясно, че двамата са имали дълъг междусъседски конфликт. Тонев е подсъдим по обвинение за умишлено убийство, като е прострелял Владимиров в лицето със законно притежаван пистолет.