0

58-годишен жител на казанлъшкото село Розово е прибран за 72 часа с прокурорско разпореждане на ареста след сигнал за тежка катастрофа по улиците на близкото село Бузовград, при която е пострадал 14-годишен ученик, каращ велосипед по банкета на улица „Христо Ботев“.

Жертвата е била откарана в реанимацията с опасност за живота. Пострадалото дете се казва Иван Седмаков.

Инцидентът е стана около 17,30 часа на 11 ноември, избягалият от местопроизшествието Д.К. е бил открит и задържан призори в събота. Проверка с дрегер е установила че  мъжът е седнал зад волана под влияние на солидно количество изпит алкохол и дрога.

Повдигнати са обвинения по член 343 ал 3 буква а от НК, предстои от прокуратурата да поискат оставянето на мъжа за постоянно зад решетките.

Само по чудо без наранявания се е отървал връстник на пострадалия, който е бил на метър от мястото на прегазването.

Очаквате се подробности от районния прокурор на Стара Загора Таня Димитров. 

От ОД на МВР – Стара Загора съобщават  и  за още  едно пътно-транспортно произшествие в региона: на 11 ноември около 23,00 по път ІІ-57 от гр. Стара Загора посока гр. Раднево, на км.11+600 е самокатастрофирал лек автомобил "Ауди", управляван от 22-годишен водач Загинал е 28-годишен мъж, пътувал в колата.

Пострадал е водачът, получил е различни наранявания, настанен е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

В колата са пътували още двама мъже – на 29 и 19 години, които са били прегледани на място и освободени.

По автомобила са нанесени материални щети. Водачът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати.

В РУ-Раднево е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.4 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.