0

48-годишен мъж подпали къщата на съседка в пловдивското село Белозем. Екшънът се разиграл към 22 часа в петък. Тогава на тел. 112 бил получен сигнал за горяща къща.

При пристигане на място полицейските служители установили, че пред дома се намирали собственичката на дома и нейни съседи. Те обяснили, че пожарът тръгнал от покрива на сградата. Огънят бил угасен от пристигналите екипи от противопожарната служба в Раковски. При извършения оглед били открити остатъци от стъклени бутилки с парцал, напоен в запалителна течност, или така наречените. коктейл "Молотов“.

По досъдебното производство е установено, че по-рано през деня подпалвачът отправил спрямо собственичката на къщата закани и заплахи, че ще й запали имота. Те живеели наблизо и имали битов спор. В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване в жилището му. От него били иззети дрехи и предмети, съотносими към извършеното деяние. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа. Действията по разследването продължават.

*Източник: Марица