0

С офийският апелативен съд остави в ареста Георги Семерджиев, който е обвиняем за катастрофата на 5 юли, при която джипа му "Ауди" уби две момичета. Обвиняемият не се яви в съда.

Вчера в късния следобед той е подал молба до съда да не присъства на заседанието поради здравословни причини. Прокуратурата представи в съда събраните до момента доказателства - експертизи и разпити на свидетелства. Те сочат съпричастността но Семерджиев към престъплението. Негово ДНК е открито по волана и скоростния лост на джипа.

Дясната му маратонка е открита във возилото, а лявата в дома му по-късно. По тялото му има охлузвания, а по дясното стъпало - кръвонасядания, тъй като е избягал без дясна маратонка. Решението на САС е окончателно.

Семерджиев вече е с пет обвинения. Първото от тях е за пътния инцидент от 5 юли. За него го грозят от 5 до 20 години затвор. Второто е за управление на автомобил под въздействието на опиати. По него може да получи до 3 години лишаване от свобода. До 8 години пък може да му дадат по третото обвинение – за използване на фалшива шофьорска книжка. В сряда му бяха повдигнати още две - за притежание на наркотици и за фалшиви регистрационни номера на "Ауди"-то, с което катастрофира.