0

Н аходчив измамник от Аксаково, Варненско е задържан след като въвел в заблуждение няколко жени използвайки социалните мрежи. 28-годишният чаровник успял да омае шест представителки на нежния пол на възраст между 50 и 70 години.

Младият изкусител твърдял, че е бизнесмен, който живее в Чехия. Представял се като Тишо или Наско. Твърдял, че е заможен мъж, собственик на транспортна фирма, хотел и ресторант, което не отговаряло на истината.

Подвеждал жените с обещания за романтика, любов, финансово благоденствие и извършване на всякакви лични услуги – от интимен до чисто битов характер. Обещавал им бъдещо общо съжителство. Така започвал да води честа лична комуникация с тях през социалните мрежи и мобилни приложения печелейки доверието им.

Като използвал познанството си с тях и създадената за него положителна представа, измамникът започнал да въвежда пострадалите в заблуждение, че в чужбина бил изпаднал в затруднено материално положение, влошено здравословно състояние, претърпял е катастрофа, трябвало да плаща разноски съдебни дела и други. Твърдял, че в момента нямало кой да го подкрепи материално. По този начин мотивирал жените „да му помагат“ като му изпращат парични средства по банкова сметка. Установено е, че общата сума, която е получил е в размер на 178 897 лева.

Разследването установило, че 28-годишният жител на Аксаково действително се подвизава в Чехия, но не като биснесмен, а като общ работник. В сряда е бил задържан в град Пилзен, Чехия. За него има издадена Европейска заповед за арест от Районната прокуратура във Варна. Предстои процедура за предаването му на съдебните власти в България.