0

Д ве тийнейджърки са опитали да откраднат и запалят лек автомобил в София. Случката се разиграла в неделя около 1 часа през нощта в столичния квартал „Връбница -1“. За нея разказа потърпевшият.

„Баща ми ме събуди с думите “Някой се опитва да ти открадне колата”, като веднага скочих и се обадих на 112. Те ме попитаха какви действия смятам да предприема, като им казах, че преди да предприема каквото и да е се обаждам на тях. Пуснаха ми 10 мин. да си слушам класическа музика на телефона, докато гледам през прозореца как вече се рови под волана на колата и очевидно се правят опити да се запали колата“, сподели Александър Найденов.

Двамата решават да слязат на паркинга, където е било паркирано возилото. Мъжът останал втрещен – в колата имало две 14-годишни момичета.

„Бях тотално шокиран. Хванахме ги на тротоара, докато дойде полицията. По колата не изглеждаше нещо да липсва. Докато сутринта не се опитах да я запаля и бяха срязани два кабела под кората на волана, от които реално, ако знаеш какво правиш, можеш и да запалиш колата”, коментира той.

Момичетата са задържани.