0

П одсъдимият за убийството на собствената си съпруга Евгения - Орлин Владимиров, е прехвърлил на майка си Боряна с пълномощно от ареста около 90 000 лева, които били предвидени за покупката на общото жилище с убитата. Това заяви в понеделник пред Софийския градски съд майка му Боряна Владимирова.

БТА

Врътка

Жената обясни, че след като арестували сина й и съпруга й за убийството на Евгения, Орлин й дал всички пароли за имейла си, Фейсбука, електронното банкиране, както и банковата сметка. Подписал й пълномощно и така тя развалила сделката за предстоящата покупка на семейното жилище, което щели да купуват с Евгения. Инвеститорът върнал част от капарото на сметката на Орлин, а оттам тя ги сложила в своя сметка. По- рано по време на процеса стана ясно, че Евгения и Орлин планирали да купят ново семейно жилище. Орлин събрал част от сумата със заем от приятели, но и Евгения също допринесла за новия дом. На въпрос на съда къде са парите сега, майката на Орлин каза: „Имаме разходи“ и допълни, че около половината похарчила за ток, парно, СОД, както и за адвокати. Свидетелката каза още, че опитала да направи влог за внучето си, но от банката й искали оригинален акт за раждане, тя обаче не го поискала от брата на Евгения, който в момента отглежда малкия син на убитата, и така не открила сметка.

Булфото

Съмнително

Пред магистратите Владимирова каза, че ден преди да стане ясно, че снаха й е изчезнала на 14 октомври 2021 г., Орлин е бил у тях в Перник. Съпругът й Пламен й казал, че е идвал. Бил оставил кашони с книги и олекотена завивка. Пламен също е подсъдим по делото. Според държавното обвинение той е помогнал на сина си да се отърве от тялото на Евгения. То беше открито няколко седмици по-късно, натъпкано в куфар край Перник. Тя обясни още, че докато всички близки и познати издирвали снаха й, Пламен взимал внучето от училище и го прибирал. Магистратите я питаха дали след ареста на Пламен и след неговото освобождаване под домашен арест тя го е питала дали има участие в престъплението, тя заяви, че е задавала въпроси неколкократно, но не получила отговор. „Питала съм го няколко пъти, но той мълчи. А когато замълчи, аз знам, че нищо няма да стане“, каза свидетелката. Тя обясни, че мъжът й имал много заболявания - имал цироза и диабет. Откакто се разболял, намалил пиенето.