0

С ексуални маниаци изнасилиха групово туристка.

Заподозрените са 8 на брой мъже с различен произход. Те са нападнали девойката, която е от Великобритания, след като тя е излязла от бар и се отправила към хотела си. Там й помага портиерът на хотела, след което викат полиция, която се отзовава светкавично на сигнала.

Грозното деяние подпали най-големия курорт на Майорка – Магалуф.

Според испанската полиция, изнасилвачите не са се познавали отпреди, сформирала групата спонтанно заради нападението над момичето. Това определяло и сложността на разследването.

Двама от мъжете са арестувани от Франция, след като 6-тима от тях са били тикнати зад решетките още на 14 август - в деня на изнасилването.

По данни на полицията, изнасилвачите са направили над 20 видеоклипа от изнасилването на телефоните си. Мъжете са откраднали и нейния телефон.

Жертвата уведомила полицията, която след това набрала нейния номер - само за да може един от заподозрените да вдигне телефона.

След това ченгетата примамили мъжа с телефона и още двама заподозрени до входа на хотела, където жертвата ги посочила.

Шестима френски туристи и един швейцарец са сред арестуваните, които са на възраст между 18 и 26 години. Те ще бъдат държани в ареста, докато продължава разследването - докато жертвата се завърне у дома в Обединеното кралство.

По данни от разследването, тя е с порезни рани и натъртвания от нападението.

Ultima Hora съобщава, че жертвата си спомняла, че е дошла в хотелската стая, заобиколена от нападателите и светлините от телефоните им.

Вчера беше съобщено, че кадри, открити от телефоните на заподозрените, чуват как мъжете „се забавляват и се смеят“.

В нито един от видеоклиповете не може да се чуе женски глас, „дори нито мърморене, въздишка или нещо подобно“.

Съдията, който изпрати изнасилвачите в ареста, опроверга твърденията, че сексът е бил "по взаимно съгласие".

Той също така постанови, че има индикации, че 18-годишната девойка е претърпяла „наистина унизително отношение“ и отказа заподозрените да бъдат пуснати под гаранция, а ги изпрати в затвора в Майорка.

От своя страна хотелът, където това се е случило - „BH Mallorca Resort, дълбоко съжалява за инзидента и би искал да изрази своето твърдо и решително отричане на предполагаемото сексуално нападение, което се е случило в ранните часове на понеделник на 14 август в хотела.

„Хотелът също иска да демонстрира своята солидарност с предполагаемата жертва на тази агресия:

„Ние си сътрудничим изцяло с Гражданската гвардия и нейните следователи във всичко, което смятат за необходимо.

„Този ​​хотел ратифицира чрез това изявление своя ангажимент за осъждане на всички видове сексуални атаки, които засягат достойнството и физическата неприкосновеност на хората. Поведение, което подкопава тези права, няма място в това заведение.“