0

С уперзвездата и магнат в музикалната индустрия Шон Комбс получи съдебен иск от бивша звезда от филми за възрастни за сексуално посегателство и трафик на хора, става ясно от съдебни документи.

Комбс е обект на няколко граждански дела, в които е описан като сексуален насилник, използвал алкохол и наркотици, за да подчинява жертвите си, а домовете му бяха обискирани тази година от федерални агенти.

Хип-хоп изпълнителят, известен като Puff Daddy или Diddy, е използвал актрисата Адриа Инглиш като "сексуална пешка за удоволствие и финансова изгода на други" по време на пищните си "Бели партита" в Хемптън и Флорида между 2004 и 2009 г., се твърди в жалбата.

Последният иск, подаден в Манхатън, увеличава на девет броя на исковете срещу Комбс от ноември 2023 г. насам.

"Като се имат предвид всички смели хора, които се обявиха срещу ответника Комбс, (Инглиш) прави същото", се казва в жалбата.

Според жалбата си Инглиш иска съдебен процес със съдебни заседатели и неоповестени обезщетения.

"Поради тези многобройни съдебни дела, заведени срещу ответника Комбс, в които се твърдят същите или подобни действия, сега все повече се осъзнава, че ответникът Комбс е участвал в много по-зловещи действия, отколкото е било известно досега, включително физическо насилие и трафик на хора с цел сексуална експлоатация", се казва в жалбата.

През март въоръжени агенти влязоха в обширните луксозни имоти на Комбс в Маями и Лос Анджелис - широко отразена двустранна операция, която подсказа, че разследването срещу рапъра е в ход.

През май се появи смущаващ видеозапис от охранителни камери, на който се вижда как Комбс упражнява физическо насилие над тогавашната си приятелка Касандра Вентура, което потвърждава твърденията ѝ, изложени във вече уредения съдебен иск в края на миналата година.

Вентура подаде иск срещу Комбс във федерален съд миналата есен - бомбастичен иск, който беше уреден извънсъдебно, но беше последван от поредица от подобни зловещи искове за сексуално насилие срещу хип-хоп звездата.

Комбс категорично отрича всички обвинения срещу него.