0

С амо броени часове, след като заловиха горски стражар да полива канабисова нива, изгоря втори негов колега - също заради канабис.

НЕ МУ СЕ ПОЛУЧИ: Хванаха горски, засадил гора с марихуана

Уволняват дисциплинарно първия заловен с дрога горски - Николай Колев от Сандански.

Уволненият вече горски стражар от ДГС Сандански Николай Колев

 Уволненият вече горски стражар от ДГС Сандански Николай Колев
Struma.com

Горски стражар от Симитли също е задържан във вторник, след като е засечен от криминалисти да изхвърля чанта с 3 килограма сух канабис на главен път Е 79.

Горският Лъчезар Ч. пътувал в автомобил заедно с кмета на село Г. Осеново Ал. Крънчев, когато попаднали в полицейски капан, пише Struma.com.

При вида на ченгетата горският слязъл от автомобила на селския управник и изхвърлил чантата. 

Кметът и горският са задържани, срещу Лъчезар Ч. е образувано дознание, той е престоял в полицейската клетка, след което е освободен срещу 5000 лева гаранция.

Кметът се отървал без обвинение. Не са събрани доказателства за вината му в случая, тъй като той обяснил, че случайно качил в колата си горския служител, без да знае той какво носи в чантата. 

Това е вторият случай за последните три дни, в които горски служител е арестуван с канабис.

Двата случая скандализираха обществеността,  след като преди Лъчезар Ч. бе хванат горският стражар от ДГС Сандански Николай Колев, който бе задържан да полива нива с канабис в района на санданското село Бождово.

От ЮЗДП заявиха, че вече уволненият горския от Сандански и преди това е уволняван от системата на горите, но възстановен от съда.

Какви ще бъдат мерките и срещу Лъчезар от ДГС Симитли предстои да видим