0

Г робарят Кинов и министерския син Петър Александров са изтезавали жертвата си в къща на тиха уличка в столичния квартал “Надежда”, предава NOVA. Към този момент имотът остава запечатан, а съседи разказват, че на място е имало много полицаи през последните няколко дни. 

Според съседи преди в къщата живеела майка със сина си, но тя била изведена от там от униформени и от тогава имотът е останал необитаем. 

По информация на телевизията имотът е собственост на фирма на лихваря Петър Александров. 

Случаят шокира обществото, тъй като тялото на убития Кирил Русев бе открито в хладилна камера в крематориум, подготвено за кремация с фалшиви документи. Само бързите действия на силите на реда са предотвратили окончателното прикриване на престъплението. 

Към този момент остава загадка заради каква сума е бил екзекутиран Русев. 

Според криминалисти пък гробаря и лихваря са простреляли случайно жертвата, а според магистратите срещу двамата обвиняеми има косвени доказателства за убийство, но не и за отвличане. 

Пред съда синът на бившия финансов министър Стоян Александров обяви, че както преди години „прокуратурата се е изгаврила” с баща му, сега това се случва и на него. Пред медиите той запази мълчание.

Все още се уточнява с какво оръжие е убит 49-годишният мъж. Експерти твърдят, че най-вероятно изстрелите са произведени случайно, докато длъжникът бил заплашван с оръжие.