0

32-годишният Марин Добрев, който уби мъж в добрички парк "Св. Георги", е имал още 4 нападения с нож. В момента той е в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". Има данни, че е с психични отклонения и многократно е бил на принудително лечение, но живее сам и няма кой да се грижи за него.

"Разследването се води интензивно. Извършителят на деянието е разкрит още същата вечер. В момента лицето е в ареста на Районната служба за изпълнение на наказанията в Добрич". Това заяви в ефира на Нова телевизия окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

По думите му има достатъчно данни, че задържаният е извършител и на други телесни повреди, при които е използвал нож. Само две седмици преди убийството той е намушкал и друг мъж от града, който е оцелял след тежка тричасова операция.

Освен че е отправял и други заплахи за убийство, Добрев има и опит за палеж. Оказва се, че той има богат набор от други криминални прояви и дори е лежал в британски затвор.

ЗВЕРСТВО: Психар наръга двама с нож в парк

"През 2020 година във Великобритания мъжът е бил в затвора в Ливърпул за 5 месеца и 17 дни за кражба и притежание на оръжие. Това са данните, предоставени от британската полиция", допълни Бухчев.

Студентът Емилиян Рачев, нападнат само две седмици преди убийството в парка, разказа преди ден, че от полицията не са му обърнали внимание на думите, че по никакъв начин не е предизвикал нападателя с качулка, който го наръгал в бицепса при разминаване. Двамата не са се познавали.

"Действието се случи на 25 февруари до паметника на деспот Добротица, докато отивах на гости. Съвсем спокойно си вървях и насреща ми се появи един тип, който беше с наведена глава. Точно, когато ще се разминаваме, ме намушка", разказа Рачев. 

В края на миналата седмица много граждани на Добрич се събраха на бдение с цветя на лобното място на убития 56-годишен мъж, за да почетат паметта на невинния, като настояха убиецът да бъде задържан за постоянно или въдворен, ако се докаже, че е психичноболен.