0

С толичните топкрадци Николай Илиев-Понти и Николай Сакалиев-Каската се проверяват за проникването в дома на Бoрислaв Mихайлoв в петък, 15 март, часове след конгреса на БФC, на който дългогодишният президент подаде оставка, научи „Телеграф“.

Понти и Каската са заподозрени, че са нахлули в затворения комплекс в Драгалевци, където живее легендарният вратар на националния отбор по футбoл.

Следене

Двамата са задържани в СДВР заедно с техен авер с прякор Пепи Тапата след обир на златарско ателие в София. В автомобилите им са намерени тапи, заглушители и други устройства, които се бъркат честотите на алармите и радиостанциите. По заглушаването на предавателите спец бил Тапата, откъдето идва и прякорът му. Понти, Каската и Тапата са били следени от няколко дни покрай кражбата на джипа на Лена Бориславова. През това време бандата обрала златарско ателие и били закопчани в последвалата спецакция на СДВР.

Понти бе закопчан през 2017 година след обира на Петър Хубчев

 Понти бе закопчан през 2017 година след обира на Петър Хубчев
Булфото

Бригада

Ники Понти не за първи път посяга на легенда от САЩ '94. През 2017 г. Понти заедно със Стоян Янакиев-Дългия задигнаха 160 000 лева и футболния екип на тогавашния селекционер на националния отбор Петър Xубчев. Характерно за Понти е, че събира бригада за всеки отделен случай в зависимост от задачата. В бандата му са взломаджии и автокрадци. Наблягат на златни накити, техника и пари в брой. Понти за последно попадна в ареста през август 2023 г. след кражба от жилище в жк „Левски Г“. Заедно с авера му Фитнеса опитали да задигнат 10 000 лева. Спуснали се с въже към апартамента, който обирали от друг апартамент, който успели да отключат.