0

З амерях автобуса с бутилка и лост, защото ни засече по пътя. Това е обяснил пред разследващите 23-годишният Тихомир Темелков, съобщи сръбският сайт Блиц. Младежът бе арестуван заедно с още трима българи преди няколко дни, след като сръбският шофьор се оплакал в полицията.

Инцидентът станал на магистралата в Белград в близост до бензиностанция. Първоначално сигналът е бил за стрелба по автобуса. После обаче станало ясно, че стъклото на автобуса било счупено с лост и бирени бутилки.

Конфликт

Веднага след оплакването полицаите спрели автомобила с френски номера, в който се оказало, че пътуват четирима български граждани. При обиска на возилото сръбските ченгета не открили оръжие. Всички участници в инцидента били отведени в полицията за разпит. Там 23- годишният нашенец си признал, че именно той е замерял автобуса, след като засякъл техния автомобил. Младежът се возил до шофьора. Счупил първо страничното, а после и предното стъкло. В автомобила пътували и 22-годишният Киро Крумов, Михаил Запринов, на 27 години, и 49- годишният Радомир Запринов, пише още онлайн изданието.

Наказание

След признанието младежът бил изправен пред съдия и бил осъден по бързата процедура заради вандалския акт на 60 дни затвор. Ако до началото на идната седмица заплати 60 000 динара, той може да бъде освободен. Останалите пътници в колата са били пуснати след приключване на разследването по случая.