0

С ъд в Квебек уважи иска на местен жител, който поиска специално обезщетение от държавния бюджет за раждането на своето дете, чиято поява не желаел. 

Мъжът и неговата съпруга пристигнали в Канада през 2008 г. и сключили брак. Пишман младоженецът обаче твърди, че дълго време семейният живот е бил ужасен за него. 

Според ищеца отношенията със съпругата му се влошили, тъй като тя го подлагала на вербално и физическо насилие. Една от причините за кавгите била нежеланието му да има деца, докато съпругата мечтаела за наследник. 

Според мъжа между 2010 г. и 2013 г. съпругата му го е принуждавала да прави секс без презерватив, което е официално класифицирано като сексуално насилие от местното законодателство. Когато съпругата му забременява в резултат на подобен полов акт, той напуснал семейството и финализирал развода през 2019 година. 

На фона на цялата сага с комедиен привкус мъжът поискал от съда да му бъде присъдено обезщетение от държавата, което канадските власти плащат на жени, които раждат деца в резултат на сексуално насилие. 

В подкрепа на твърденията си мъжът успял да докаже, че само той издържа детето от бившата си съпруга, докато тя не работи. Той също така убедил магистратите, че иска да участва в живота на наследника, но нуждата да общува с бившата съпруга го травмира.

Размерът на плащането не се уточнява в публикацията на местната преса.