0

Р азследващ полицай от Икономическа полиция е бил арестуван, след като е откраднал 26 000 лв., иззети като веществени доказателства. 32-годишният Ненсислав Велчев вече е привлечен като обвиняем, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Установено е, че в началото на месец ноември 2021 г. Велчев взел от трезора на сектор „Икономическа полиция“ сумата от 26 000 лева.

Липса

Полицаят не върнал сумата и давал уклончиви отговори защо не е изпълнил разпореждането. На 22 май 2023 г. Велчев е напуснал системата на МВР по собствено желание. В хода на извършена проверка по случая бившият дознател е бил призован в сектор „Икономическа полиция“ да даде обяснения за липсата на парите. Вместо това, на 30 май 2023 г., той се опитал да напусне страната в посока към Нидерландия, но е засечен на летище София и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Харчил

Ненсислав Велчев е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Следователи проверяват всички досъдебни производства, по които е работил Ненсислав Велчев. Предстои да бъде направена ревизия на всички дела, тъй като е възможно да липсват и други веществени доказателства. На този етап не е ясно какъв е мотивът Велчев да присвои парите и за какво ги е похарчил. Според колегите му Велчев е задлъжнял много с бързи кредити и бил притиснат от обстоятелствата.