0

Т ърговци на автомобили от улица „Липа“ в квартала с компактно население „Младеново“ в Лом са уличени в Италия, че държат проститутките в Лече и региона. Според италианските власти млади момичета от България са склонявани да продават телата си, като са били бити с бухалки и дрогирани. Това става ясно от издадена от съда в Лече Европейска заповед за арест (ЕЗА) за шестима български граждани.

Ортаци

При съвместна акция на Окръжната прокуратура, МВР в Монтана и Враца и представители на ENFAST – Италия, у нас са закопчани петима мъже на 21, 23, 31, 34 и 49 години, и 29-годишна жена. От 900 страници следствени документи, представени от италианците, става ясно, че 53-годишният Анто Янчев Антов – Чичото, който има регистрирана италианска фирма в Пулия за търговия с автомобили, всъщност е бос на проститутките. Синът му – Янек Антов Янчев – Снайпера, пък е собственик на фирма за внос на коли от Италия, регистрирана на улица „Липа“ в Лом. Дружеството е с капитал от 20 лева и замразена дейност, показа проверка на „Телеграф“. В кюпа е и снахата Милена Миткова на 28, както и 18 други българи, предимно от компактното население у нас. Задържан е и ортакът им италианец Луиджи Ферари на 51 години.

Персонал

Издирва се и още един българин, който е набирал персонал, момичета и момчета, предимно от Северна България с обещания за работа в Италия. Вместо това той ги предавал на бандата, след което били изпращани да проституират по улици, магистрали, както и в апартамента на Чичото. Жриците работели непрестанно – и през уикендите, и по време на празници, на мраз, и на дъжд. Те били принуждавани чрез насилие, бити с бухалки и дрогирани. На част от тях децата им били заложници в България, където изнудвали роднините им.