0

М ъж на 55-годишна възраст от село Къпиновци опита да се самозапали в сградата на Дирекция „Социално подпомагане“ в Исперих, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Сигналът е подаден в петък преди обяд от началника на отдел „Закрила на детето“ в Исперих. Мъжът разлял в сградата запалителна течност, смес от бензин, нафта и спирт, извадил запалка и се заканил, че ще възпламени себе си, сградата и служителите, ако не му бъдат върнати незабавно трите деца, изведени от дома му ден по-рано.

При последвалите преговори мъжът е разубеден за намеренията си и отведен в Районното управление. Няма пострадали хора или имущество. Образувано е досъдебно производство, предава БТА. 

Георгиева обясни, че мъжът е бил криминално проявен и осъждан. Той и жената, с която живеел на семейни начала имат четири деца. 

Директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Разград Таня Костова уточни, че и четвъртото дете също е изведено от семейството. Причината е крайната бедност, в която живеят.

Едното от децата е настанено в Център за настаняване от семеен тип, а трите в приемни семейства, посочи Костова. По думите ѝ мъжът не осъзнава, че с искането си за връщането на децата обратно в дома им вреди много.