0

Р азби се пътнически суперджет.  Всички на борда са загинали.

Руското министерство на извънредните ситуации съобщи, че е имало трима членове на екипажа на самолета Sukhoi Superjet 100, който се разби в Московска област на 12 юли.

Сухой Суперджет 100

 Сухой Суперджет 100
artfile.me

По предварителна информация всички са загинали. ТАСС, позовавайки се на оперативните служби, съобщава, че самолетът е изпълнявал тестов полет след планов ремонт.

Самолетът е паднал в гориста местност. В самолета е имало 3-ма членове на екипажа. По предварителна информация те са загинали. Няма пострадали сред населението, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.

Федералната агенция за въздушен транспорт потвърди, че самолетът е летял без пътници. Предвижда се Междудържавният авиационен комитет (IAC) да разследва катастрофата с участието на специалисти от Федералната агенция за въздушен транспорт.

Следственият комитет съобщи, че е образувано наказателно дело за самолетната катастрофа. Мястото на катастрофата вече е отцепено и на мястото работят служби за спешна помощ. Там отиде и шефът на Коломна Александър Гречишчев.

"Причините за аварията се изясняват. Моля жителите да запазят спокойствие“, написа той в канала си в Telegram.

Superjet се разби около 15:00 часа московско време. Както съобщава RBC, позовавайки се на прокуратурата, разбилият се самолет е принадлежал на Gazprom Avia.