1

А гент  на ЦРУ, който е упоявал и изнасилвал „много жени в множество страни“ в продължение на 14 години и, е осъден на 30 години затвор за престъпленията си.

48-годишният Брайън Джефри Реймънд чу присъдата си, след като се призна за виновен през ноември 2023 г. по четири от 25 обвинения, включително сексуално насилие, принуда и създаване и разпространение на неприлични материали, според Министерството на правосъдието в САЩ. При ареста му в него са открити 500 изображения и видеоклипове на жертвите му.

Той също призна, че е „упоил и след това създал нецензурни материали, изобразяващи 28 жени без тяхно знание или разрешение и упояване на две други жени. „Безопасно е да се каже, че той е сексуален хищник“, каза американският съдия Колийн Колар-Котели по време на  четенето на присъдата му.

Реймънд, роден в Сан Диего, е служил повече от 20 години в ЦРУ, след като е преминал стажове в Белия дом и Конгреса. Според съдебните документи той е бил на работа в ЦРУ в Мексико, Перу и „на други места“ между 2006 г. и 2020 г. Естеството на работата му не е разкрито по време на разследването, което включва пълен списък на страните, в които е нападал жени.