0

М асово меле между две фамилии в пловдивското село Калояново. Екшънът се разиграл в понеделник следобед в ромската махала. Той бил прекратен от служители на реда в Хисар и екип на Специализираните полицейски сили.

По първоначална информация има пострадали и задържани.

Конфликтът е възникнал след спор за ред на опашката пред службата за социално подпомагане в Община Калояново. Жената на един от пострадалите сподели, че един от мъжете на опашката скочил на бой на семейството й.

По думите й нейни роднини са отишли рано сутрин да се подпишат на важни документи в общината. Докато чакали реда си обаче, мъж от Калояново започнал да се заяжда с тях. Причината била, че те са го прередили на опашката.

„Калайджия от Калояново е започнал да се заяжда с моята свекърва и д я обвинява, че са го прередили на опашката, а то не е било така, чакали са реда си. След това той е започнал да я псува и обижда, дори я е ударил и я е съборил на земята. Посегнал и на моята майка. Тогава баща ми е отишъл да му каже да не се заяжда с жените, а калайджията от Калояново му е ударил един токат и го е съборил на земята”, разказа тя.

След това съпругът й тръгнал от Долна махала към общината, за да се намеси и разтърве. По думите на жената, калайджията извикал част от родата си и се сбили.