0

А втобус на градския транспорт и ТИР се сблъскаха.

Пострадали са пътничка в рейса и шофьорът на тежкотоварния камион.

Инцидентът е станал на Околовръстното шосе на град Бургас.

Причината за настъпилата тежка катастрофа между автобус от градския транспорт в Бургас и ТИР със старозагорска регистрация, която блокира трафика към центъра на града, е ясна, съобщи по-късно "Флагман". Шофьорът на тежкотоварната машина е влизал от ул. „Вая” към бул. „Тодор Александров”, по който в този момент се е движел автобусът по линия Б1 в посока кръговото на „Трапезица”.

Шофьорът на ТИР-а първоначално е спрял на знак „СТОП”, но няколко секунди след това потеглил рязко, навлизайки в буслентата, по която в този момент се е движел Соларис Урбиното по линия Б1. Директорът на „Бургасбус” ЕООД, който е на място на инцидента, най-тежко е пострадал водачът на ТИР-а, който е откаран с линейка към болница. Оплакал се е от болки в ръката.

Шофьорът на автобуса за щастие се е разминал само с уплаха и е абсолютно невредим. По време на инцидента рейсът е бил почти пълен с пътници и е цяло чудо, че никой от тях не е пострадал.

„Пътниците са обяснили на служителите на КАТ, че нашият шофьор е направил всички възможно, за да избегне удара”, каза инж. Петко Драгнев.

Трафикът от кръговото на входа на Бургас откъм Созопол бе блокиран от леки автомобили заради катастрофата.

Междувременно стана ясно, че 21-годишен жител на Суворово е починал в следствие на ПТП между два автомобила, станало в четвъртък около 12.35 часа в района на село Доброглед.

Младият мъж, който е управлявал „Ленд Ровер", е извършил маневра - завой наляво, като не пропуснал движещо се по път с предимство „БМВ".

При последвалия удар водачът на първия автомобил е получил множество фрактури и по-късно е настанен в реанимация, с опасност за живота, в което отделение е настанен и неговия спътник, но той е без тежки травми.

Водачът на немския автомобил също е с фрактури и настанен в болница с опасност за живота, а единия от неговите спътници е настане за наблюдение в болница, а другия е починал на място, съобщават от ОДМВР-Варна.