0

О пасен терорист успя да се измъкне от затвора. Втори ден го издирват.

Беглецът са казва Даниел Абед Халиф, на 21 години. В затвора „Уондсуърт“ в Южен Лондон той е изчаквал съдебен процес за престъпления, свързани с тероризъм.

Смята се, че той е избягал от затвора под камион с храна, съобщава Sky news. Изчезването му от затвора в югозападната част на Лондон останало незабелязано, минути преди алармата да бъде вдигната в 7.50 сутринта. 

Според медиите,той е работил в кухнята и е бил облечен в униформа на готвач, като се предполага, че се е държал за ремъците на камиона, за да избяга.

Едно от важните лондонски летища взе нови мерки за сигурност след това бягство.

„В момента са въведени допълнителни мерки за сигурност на лондонския Гетуик и други британски летища и пристанища“, казва за медиите говорител на летището.

Daily Mail съобщава, че има опасения, беглецът да е избягал от страната с помощта на фалшив паспорт.

„Ако това е предварително планирано и подкрепено от мрежа от престъпници, тогава, разбира се, той може да има пари в брой, подслон, условия за преобличане, фалшив паспорт и може вече да е напуснал страната“, каза бившият детектив от лондонската полиция Питър Блейксли.

Населението на Острова е паникьосано, тъй като съобщението на полицията било публикувано седем часа след бягството на терориста и той може да е навсякъде.

Живеещите в близост до затвора също са притеснени.

Всички си задават въпроса как е могъл Халиф да избяга от добре охранявания затвор,като в същото време са озадачени какво е правил терористът в кухня, пълна с ножове.