0

Х ърватската полиция арестува четирима души, заподозрени в трафик на няколкостотин килограма кокаин на стойност над 7 милиона евро, съобщи хърватският портал „Индекс“.

Арестите са извършени като част от разследване на мрежа от трафиканти, свързани с Доминиканската република и Еквадор, съобщиха от хърватското министерство на вътрешните работи. Полицията е разследвала осем лица – един български гражданин, един гражданин на Република Северна Македония и пет хърватски граждани. Четирима от разследваните вече се намират в затвор в Хърватия - двамата чужденци и двама хървати.

Предполага се, че заподозрените са щели да получат "значителна материална печалба чрез покупка, транспорт, съхранение и препродажба на кокаин" в размер на над 7 милиона евро, уточнява министерството в прессъобщение.

Хърватия е на така наречения Балкански маршрут, използван от престъпни групировки за трафик на наркотици, оръжия и хора към Западна Европа, отбелязва Франс прес. През април осем души бяха обвинени в трафик на кокаин на стойност 16 милиона евро за Хърватия и други европейски страни.