0

И талианските власти са арестували българска гражданка, която е подпалила няколко магазина, за да не си плати стоките.

Медиите на Ботуша съобщават, че при един от последните й подвизи в Монтичело д'Алба, до Торино, е загинал собственик на обекта - 36- годишен китаец. Така нашенката е обвинена и за непредумишлено убийство.

Номер

Нашенката си набелязвала някой супермаркет или голям търговски център, влизала вътре и си подбирала различни стоки. Малко преди да се отправи към касата обаче тя се скривала между рафтовете и предизвиквала пожар. При възникналата суматоха и струпването на хора българката се изнизвала незабелязано, без да плати нито едно евро за покупките си. Така на 21 септември пироманката влязла отново в действие в магазин за обувки в търговски център в Кастело ди Канели. Дошлите на място пожарникари установили, че огънят е предизвикан умишлено. Прегледали записите от камерите и установили извършителката. Започнали да я следят, за да я сгащят в крачка.

Трагично

Така няколко дни по-късно нашенката пак тръгнала на пазар. Този път в малък супермаркет в Монтичело д'Алба. Там действието се повторило. Предизвикала пожар. Като разбрал за стихията, собственикът се втурнал в горящата сграда, вероятно за да спасява документи и пари. Влязъл през задния вход, без никой да забележи, и се задушил от гъстия дим. Когато огънят бил потушен, открили тялото на човека. Нашенката е арестувана и обвинена. Името й не се съобщава.