0

40-годишен българин, който пребивавал нелегално в САЩ, се нахвърлил върху представител на миграционните власти в Ню Джърси и му разбил устата. Това става ясно от съобщение на Департамента по правосъдие на САЩ, публикувано преди няколко дни. Васил Петров е обвинен в нападение над федерален служител. Той е бил изправен пред федералния съд в Нюарк на 4 януари и е задържан под стража.

Нападение

Според обвинението Петров е извършил нападението на 27 декември вечерта. Той е бил хванат от миграционните служби и е трябвало да премине през процедура по депортиране от страната. При конвоирането си обаче, без да бъде провокиран, той изведнъж се нахвърлил върху един от униформените, забивайки юмрук в ченето му. Последвало кратко спречкване, което според документите траяло около 2 минути. Но Петров бързо бил усмирен благодарение на колегите на нападнатия. Униформеният получил разкъсване и се наложило да го шият. След това пострадалият униформен подал оплакване срещу нашенеца.

Наказание

Според закона в САЩ за подобно нападение се предвижда 20 години лишаване от свобода и глоба в размер на до 250 000 долара. В съобщението на Департамента по правосъдие изрично се съобщава, че въпреки подаденото оплакване, обвиненият се счита за невинен до доказване на противното. От съобщението не става ясно дали нашенецът е дал обяснение пред съда или разследващите и какво е било то.