0

Б едняшкият хероин, известен като „Крокодил“, уби пандизчия в злополучно известния в последните дни Бургаски затвор.

Новият смъртен случай е станал часове, след като 66-годишният рецидивист Илия Николов - Маркуча издъхна в килия в същия зандан. Рецидивистът бе пребит от 30-годишния си съкилийник Стефан Петков от Сливен. От Града на стоте войводи е и 37-годишният Йордан.

УЖАС ЗАД РЕШЕТКИТЕ: Смърт в бургаския затвор! Пандизчия умря, докато се бие за пакет цигари

Още в четвъртък неофициално се появи информация за него, но после случаят се потули. Затова в някои информационни сайтове имаше разминаване в годините на затворника от Сливен - 30 и 37. Оказа се, че издъхвалият от „Крокодил“ е в общежитието в Дебелт, което е филиал на Бургаския затвор. Бил с тежка диагноза - онкологично заболяване и изпитвал силни болки.

Твърди се, че от месец и половина започнал да приема опасния наркотик. От приемането на евтиния хероин обаче започнал да има силни халюцинации, а месата му постепенно се разпадали, защото плътта му се разлагала като на мъртвец.

„Крокодил“ е синтетичен наркотик, измислен в Русия на базата на извлечени от хероина съставки. Влиза в широка употреба в началото на 21 век. Масово се използва от хероинозависими, които го ползват за заместител и сами правят смеската.