0

В сряда започна процес срещу 47-годишен преподавател по творческо писане.

Джейсън Майерс е обвинен, че е правил секс със 17-годишна ученичка. Делото се гледа в Маями.

Престъплението е било извършено преди седем години, но едва сега делото започна по същество поради честата смяна на защитниците на Майерс и пандемията от COVID-19, пише novini.bg.

От прокуратурата обясниха, че Майерс окуражавал момичето да пише по-често стихотворения на сексуална тематика, което в крайна сметка довело до осъществяването на половия акт.

Момичето, което сега е на 24 години, заяви пред съда, че "в началото си е падала по него", но не е било етично да имат връзка, тъй като той бил учител, а тя – негова ученичка. Освен това тя поясни, че съпругата му също била преподавателка в същото училища, както и че децата им са в същото учебно заведение и всичко това би било нередно.

Той ми каза, че сексът би подобрил начина ми на писане, каза пред съда момичето.

По думите ѝ тя била в класната стаята, когато той започнал да си сваля панталоните, докато се целували.

По информация на NBC 6 други осем бивши възпитанички на Майерс също подали оплакване срещу него заради неправомерно поведение.

Самият Майерс отрича всички обвинения.

В четвъртък нашумя подобен скандал и в България. Както "Телеграф" писа разследват учител по математика за интимна връзка с 14-годишно момиче от Асеновград. Ужасяващата новина бе оповестена от родителите на ученичката.