0

К оли на Митко Русия са били палени около месец преди стрелбата по него в неделя вечерта, казаха за „Телеграф“ от МВР. 

49-годишният Димитър Стоянов и синът му бяха нападнати и ранени на частен паркинг в кв. „Младост“.

КЪРВАВ ЕКШЪН: Гръмнаха лихваря Митко Русия и сина му!

Те успели сами да стигнат до Окръжна болница, където са оперирани по спешност. От лечебното заведение казаха, че на Русия е направена коремна операция, а синът му е ранен в челюстта. 

Изневиделица 

Служител от паркинга обясни пред „Телеграф“, че познава Стоянов само като клиент, който си паркирал колата там. Плащал си редовно вноските, не създавал проблеми. Във фаталната неделна вечер той пристигнал със сина му.

Никой не чул стрелбата, но видели как двамата мъже се качват в автомобила и с мръсна газ тръгват към болница „Св. Анна“. От лечебното заведение потвърдиха, че двамата сами са стигнали до мястото въпреки кървящите рани.

Полицаи започнаха да претърсват района, но без резултат. Смята се, че Русия и синът му са били целени с малокалибрен пистолет – 22-ри калибър. 

Версии 

Основната версия е, че Димитър Русев, който е познат на органите на реда с лихварска дейност, е бил стрелян заради финансови неуредици.

Приятелката му, която в неделя вечерта беше пред болницата, обясни, че той бил пенсионер по болест и не знаела преди време с какво се е занимавал. 

СЛЕД ОПИТА ЗА ПОКУШЕНИЕ: Митко Русия бил пенсионер по болест!

Това е втора стрелба срещу Русия. Първия път той беше гърмян в луксозен джип на бензиностанция отново в кв. „Младост“.

Тогава куршумът разби страничното стъкло, Стоянов обаче беше само одраскан и се размина на косъм от смъртта. Камери на обекта пък показаха, че на едно от стъклата има полицейски стикер.

Заради това се заговори, че е информатор на МВР.  Името на Русия изплува и по сводническа линия.

Преди години ГДБОП прави акция „Силоваците“ срещу сутеньори и той беше сред задържаните.