0

С обственикът на международната петролна компания ASG Inspection е застрелял съпругата си, след което се е самоубил, съобщават медиите в Турция. Кървавата драма е станала на 11 юни в семейния дом на двойката в Анкара.

53-годишният британски петролен магнат Дейвид Томас Блит се скарал с 40-годишната си жена, чешката телевизионна водеща Виктория Вера Блит, разкриват от полицията, открила текстови съобщения между двамата.

Виктория Блит е била водеща на сутрешния блок на френския канал Europe 2. По време на убийството й в къщата са се намирали трите деца на семейството. Нито едно от тях не е пострадало.

Бизнесменът и тв водещата са женени от 2014 г., като в началото живеят в Прага, преди да се преместят в Турция, заради работата на Дейвид Блит в Близкия изток.

Съпругата му Виктория е родена в Южна Африка, но като млада се премества в Чехия с родителите си. Освен тв водеща тя посвещава голяма част от живота си, работейки за чешка благотворителна организация, помагаща за „ подобряване качеството на живот на семейства на болни деца и деца с увреждания и жертви на домашно насилие“. В турската столица Виктория е организирала състезания по бягане и полумаратон.

Твърди се, че останките на петролния магнат са били върнати на семейството му, което ги отвежда обратно в Шотландия. Междувременно тялото на Виктория остава в Турция. 

Полицията все още разследва трагичния инцидент.