0

31-годишен пиян шофьор е блъснал двама велосипедисти, като е прегазил един от тях с джипа си. Инцидентът е от 17 юни и е станал в Тексас, близо до международното летище Далас Форт Уорт.

Виновният водач Бенджамин Хайлендър, служител на American Airlines, се е опитал да избяга, но малко по-късно е арестуван от полицията. Той е дал положителен тест за алкохол.

Най-сериозно пострадал е 69-годишен пенсиониран лекар, през който минават гумите на автомобила на нетрезвеника. Той е извадил огромен късмет, защото остава жив, докато колелото му е натрошено на парчета.

Видеорегистратор записал момента на инцидента. На кадрите се вижда как бяло Subaru Forester първоначално удря 65-годишната Дебора Ийдс, след което поваля и движещия се до нея Том Гепърт. Те се движили зад друга група велосипедисти.

Удареният отзад лекар пада пред автомобила, но шофьорът му не прави опит да го избегне. Вместо това пияният водач минава през краката на възрастният мъж.

„Изведнъж нещо ме блъсна отзад“, каза Том Гепърт, пред KDFW. „Тогава усетих как падам и това е почти последното нещо, което си спомням.“ Гепърт споделя, че е загубил съзнание за няколко минути след ужасяващата катастрофа. Той се разминал само с мозъчно сътресения, без счупвания.

Няколко велосипедисти преследвали пияния шофьор до местна бензиностанция Shell, казвайки му да се върне на мястото на катастрофата. Полицията пристигнала бързо на място и закопчала опасния водач.