0

Ш офьор на сребрист пикап Ford F-150 се е врязал в голяма група хора, убивайки трима от тях и ранявайки тежко други шест. Те празнували в Ню Йорк Денят на независимостта, отбелязван на 4 юли в САЩ.

Свидетел на тежкия инцидент съобщава, че блъснатите хора са чествали националния празник край барбекю в местна градинка близо до бейзболно игрище, съобщава NYP.

Тежащият над 2,3 тона пикап е ударил празнуващите, като под колелата му се озовали четирима от тях. Екипи на пожарната използвали надуваеми възглавници и големи крикове, за да извадят телата.

Четирима от ударените хора са леко ранени, трима са с тежки наранявания, каза шефът от нюйоркската полиция Майкъл Майърс.

Двама души са убити на място, а третия загинал е починал от раните си в болница. Две жени и един мъж са жертвите на кървавата катастрофа. 

Майка и двете й малки деца са сред оцелелите, но полицията не може да каже дали са били под камиона на пияния шофьор.

Водачът е задържан, а по думите на ченгетата е лъхал здраво на алкохол.

Ужасяващи кадри от камери за наблюдение показват как пикапът се движи по улица без признаци да спре на знак стоп преди кръстовище, където излиза от пътя си, минава през ограда и влиза в трагичната градинка с много хора.

Полицията в Ню Йорк води разследване.