0

Б олеше ме главата и пих хапче. Това обяснила пред разследващите 33- годишната Деница Канева, която бе арестувана, след като причини катастрофа, в която пострадаха 4-ма души, сред които и 6-месечно бебе. Пробата й за алкохол след инцидента показва наличието на 0,9 промила алкохол и употреба на опиати.

Резултатите от кръвните проби обаче все още не са готови. В неделя Софийският районен съд е оставил Канева в ареста, съобщиха вчера оттам. Определението не е окончателно.

Инцидент

Тежкият инцидент стана след полунощ на 13 октомври в района на Площада на авиацията. Тогава Канева шпорила със своя автомобил „Сеат“ в локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, но изпуснала управлението на колата. Автомобилът преминал през тротоара и тревната площ вляво от платното и се забил в движещ се вляво по кръговото кръстовище лек автомобил. В него пътували двама мъже, жена и 6-месечно бебе. Веднага на мястото били изпратени 4 линейки. 20-годишната майка на бебето, която била пътник в колата, е била приета в Окръжна болница с черепно-мозъчна травма. Жената изпаднала в кома. Останалите пътници, както и бебенцето също пострадали. Вчера от УМБАЛ „Света Анна“ съобщиха пред „Телеграф“, че майката на бебето Зоро – Боряна, все още е в тежко състояние в реанимацията и лекарите продължават да се борят за живота й.

Обвинение

Проверка с дрегер на място установила 0,9 промила алкохол. Тестът за дрога бил положителен за опиати. Взета й е и кръвна проба, но резултатите още не са готови. Така белезниците щракнали на ръцете на шофьорката. Тя е обвинена за катастрофата и причиняване на телесни повреди на 4-ма души по непредпазливост, в нарушение на правилата за движение по пътищата и след употреба на алкохол и забранени вещества. Тепърва ще се установява и с каква скорост се е движил автомобилът на Канева преди катастрофата.