0

Д исциплинарно е уволнен служител на полицията във Велико Търново, шофирал с 1,84 промила алкохол и предизвикал катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Със заповед на директора на Областната дирекция старши комисар Димитър Машов, на 46-годишния служител в структурите на полицията, е наложено дисциплинарно наказание „уволнение“ и му е прекратено служебното правоотношение на държавен служител в МВР. 

Вечерта на 16 април тази година на кръстовище в областния град той е предизвикал катастрофа с материални щети. При проверка за употреба на алкохол, уредът е отчел 1,84 промила в издишания въздух. Тогава той беше задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР, автомобилът му беше иззет, а по случая се води следствено дело.

Ръководството на Областната дирекция остро осъжда подобно поведение и е категорично, че няма да толерира каквито и да било нарушения на полицейската етика, независимо дали са извършени от цивилни или униформени служители, се посочва още в съобщението.