0

О свирепели примати превземат Индия. Маймуните освен че завладяват територии и нападат хора, като последната жертва е 10-годишно дете. 

Последната от няколко скорошни безмилостни атаки на глутница примати в индийското село Салка в Гандинагар (индийският щат Гуджарат) завърши с бруталното убийство на момче, чийто корем бил разпорен. 

Дийпак Такор си играел с приятелите си, когато бил нападнат от маймуните. Те първо наскачали върху Дийпак, а след това забили нокти в кожата на корема му. Спешна помощ откарала детето в болницата, но той за нещастие издъхнал малко след това.

"Червата му са били разкъсани по време на атаката. Лекарите го обявиха за мъртъв при пристигането. Това е третото нападение на маймуна в селото за седмица", казва служител на болницата.

Вишал Чаудхари, представител на горското стопанство на село Салки, увери жителите му, че той и екипът му ловуват маймуните убийци и от известно време се опитват да хванат „голямата глутница“.

„Хванахме два лонгура през последната седмица и заложихме клетки, за да опитаме да хванем още един. Селото е дом на голяма група маймуни, включително четири възрастни, които са участвали в нападения през последната седмица“, казва местен служител, предаде The Sun.