1

О кръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишния Изет Петелов, прегазил с камиона си мъж на 59 години в Пловдив, след което избягал от местопроизшествието. Пострадалият бил откаран в болница, където починал от нараняванията си.

На 28 януари 2023 г. около 8 ч. Изет пристигнал в Пловдив. Той управлявал товарен автомобил „Рено Мастер“. Отишъл до квартал „Столипиново“, за да достави чували с картофи по поръчка, след което се отправил към намиращата се наблизо ул. “Шумен“. Там включил задна скорост, за да премести автомобила, въпреки че нямал видимост, нито пък бил подсигурил човек, който да наблюдава пътя и да му сигнализира за възникнала опасност. По същото време пешеходецът Киро Атанасов се придвижвал зад камиона, който го ударил със задната си част и го затиснал.

На мястото на инцидента се събрали хора. Те поставили контейнери на пътя, за да попречат на водача да напусне местопроизшествието, но той преминал между тях и се отправил с камиона към София. Няколко часа по-късно Петелов е бил задържан от полицейски служители край гр. Гоце Делчев.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“, наложена му е забрана от Окръжна прокуратура-Пловдив за напускане пределите на Република България и е постановено временно отнемане на свидетелството за управление на автомобил по реда на чл. 69а, ал.1 от Наказателнопроцесуалния кодекс, предаде Марица.