0

Р айонният съд в Монтана осъди на 8 месеца пробация местен жител, счупил с чук пос терминал за разплащане, намиращ се в магазин в центъра на Монтана, съобщиха от Съдебната палата в града.

До изблика на агресия се стигнало на 28 март, когато 40-годишният З.Р.Ц. влязъл в магазина и предупредил продавачката и посетителите, че ще счупи с чук устройството за разплащане. Колкото и абсурдно да звучи, след това сякаш по протокол се обадил в полицията и също предупредил, че ще счупи пос терминала. Накрая развъртял чука и нанесъл няколко удара по дисплея на терминала.

Пристигналите на мястото полицаи задържали развилнелия се представител на Северозапада, който започнал да буйства и се наложило да му поставят белезници, предаде БТА.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което З. Р. Ц. заявил, че е счупил терминала, защото загубил пари на комар, като бил измамен. В крайна сметка чрез подетата от побеснелия мъж акция "Комар", той искал да се чуе за него, за да може да раздуха за драмата си.

Пред съда агресорът се признал за виновен.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха, че делата за повреждане на чуждо имущество в последните години не са малко, но точно такова, при което извършителят иска само да направи впечатление, е първото.