0

М асови проверки на пет контролно-пропускателни пунктове в градовете и малките населени места в област Кърджали се извършват в специализирана операция на Областната дирекция (ОД) на МВР-Кърджали срещу престъпността. Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР и уточниха, че операцията е започнала от полунощ.

В нея са включени 80 полицаи от секторите за противодействие на криминалните и икономически престъпления, от Районните управления и Зоналното жандармерийско управление. Четири от изградените контролно-пропускателни пунктове (КПП) са на входовете и изходите на град Кърджали, а петият е постоянно действащия на КПП “Чилик“. 

От началото на операцията в Момчилград е разкрита кражба на цистерна, открита разфасована в пункт за вторични суровини, а двама съпричастни по случая са обявени за местно издирване.

В Черноочене е установено, че товарен автомобил, превозващ дървесина, транспортира по-големи количества от издаденото разрешително за добив. Установен е и водач след употреба на алкохол. 

На 14 март на територията на област Кърджали отново бе проведена специализирана полицейска операция. Тя бе насочена към противодействие на т.нар. битова престъпност, а новите акценти в нея бяха подобряване средата за сигурност, противодействие на разпространението и притежанието на наркотични вещества, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. 

В хода на днешната проверка комисар Атанас Чотров, началник отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР, отчете, че от началото на годината на територията на дирекцията са образувани общо 40 бързи и досъдебни производства за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества. Случаите на неправоспособни водачи, установени за същия период, са 38. В хода на специализираната операция е засечен 55-годишен, управлявал автомобил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление.