0

Ф еновете на Левски останаха на националния стадион „Тоше Проески“ в Скопие дълго след боя 2:0 над Шкупи в Лигата на конференциите, съобщи пратеникът на в. „Мач Телеграф“.

Въпреки натиска и провокациите на властите на държавата Северна Македония, те настояха да бъдат освободени задържаните запалянковци от българската агитка. 

САМО ЛЕВСКИ, ОЛЕ! Жълтите "сини" без милост с наказателна акция в Скопие, отсрамиха ни с победа в Европа

Официалното обяснение за забавянето бе липсата на преводач (от български на македонски!!!), както и уверението, че местната полиция не може да гарантира сигурността на излизане от стадиона, преименуван спешно от гордото „Филип II Македонски“ на името на трагично загиналия любим певец Тоше Проески. Което бе изрично наложено в договора от Преспа с Гърция.

Левски окупира Скопие с футбол и българско упорство (ГАЛЕРИЯ)
Шкупи Скопие Левски Шкупи Скопие Левски Шкупи Скопие Левски
110

По-рано българската агитка се сблъска с липсата на работещи каси, с тягостните цели 4 проверки, при които на сините запалянковци бяха прибрани слушалките и зарядните. 

„Имаше уж ескорт, но дойдоха и специални части с кучета“, обяви д-р Марваков, който бе в Скопие с двете си деца. "Хората си чакат своите – казаха, че искат да са на светло“, каза той пред пратеника на „Мач Телеграф“.

„Имаше проблем със стюардите, постоянно провокираха, това се повтори и след боя. Иначе до пристигането на стадиона  минахме като президент“, отбеляза д-р Марваков.

„Наблъскаха ни рано на  трибуните, защото казаха, че в 21 ч. затварят вратите (мачът бе от 22ч. българско време)“.