0

Р уски знамена, които бяха са поставени на стълбове в София са обект на проверка от прокуратурата. Трикольорите с цветовете на обявилата ни за неприятелска държава Русия грейнаха по столичните булеварди сутринта на 2 март. Притеснен за случилото се във фейсбук съобщи столичния кмет Васил Терзиев.

Руски знамена се развяха на "Цариградско шосе" (СНИМКИ)

Екипите на Столичната община реагираха светкавично на сигналите подадени от ранобудни бдителни граждани и веднага започнаха отстраняването на знамената. Те бяха по протежение на целия бул. „Цариградско шосе“, както и на надлеза на гара Подуене и на части от Южната дъга на Околовръстния път.

ЗАПОЧНА МАСОВО ЛЪСКАНЕ: Терзиев извади маркуча (СНИМКИ)

След извършена проверка сигнал е внесен в прокуратурата и се очаква реакция на държавното обвинение още в първия работен ден. Кметът Терзиев съобщи, че се извършва и проверка на записите от камерите на на Центъра по видеонаблюдение, за да се установят фактите и извършителите, и да се предприемат съответните действия.

ПУСНАХА QR ЗА ДОНОСИ: Паякът дебне за надписи срещу Украйна и Израел!

По неофициална информация, знамената са били закачени в малките часове на деня от маскирани, които са използвали уменията си на алпинисти. Терзиев призовава гражданите да подават сигнали за забелязани подобни нарушения незабавно в Контактния център на Столичната община.