0

Ж ена закара мъртъв 68-годишен мъж в инвалидна количка до банков клон, за да се опита да получи заем на негово име. „Подпишете, за да не ми създавате повече главоболия“, помолила жената трупа, като се държала все едно човекът е жив, информират бразилските медии.

Сцената се разиграва във вторник, 16-ти април, в банков клон в Бангу, в западната зона на Рио.

Банковите служители обаче се усъмнили в цялата ситуация и извикали полиция.

Жената, която казва, че е племенница на мъртвия и се била грижила за него, се разследва.

От полицията уточняват, че тя може да е извършила кражба чрез измама или длъжностно присвояване по обстоятелства, които тепърва ще се изясняват.

Засега е уточнено, че Ерика де Соуза Виейра Нунес е пристигнала в банката, като е взела Пауло Роберто Брага, на 68 години и е направила опит да измами банката. Разследването ще продължи със свидетелски показания от роднини на възрастния мъж, казва още комисар Фабио Луис пред TV Globo.

"Тя се опита да се престори, че мъртвият ще подпише, но служителите го помислили за болен и се обадиха за лекар. Той вече бил мъртъв в банката. Тя твърди, че е негов гледач и при всички положения ще отговаря за престъпленията.

Ще продължим разследване с други членове на семейството и да разбере дали е бил жив на датата на заема”, допълва полицаят.