0

23-годишен мъж уби братовчедка си, като моментът на трагедията е записан от работещ в момента телефон. Мобилното устройство е използвано за поточно предаване на музика и достъп до Snapchat само секунди преди Камерън Хюз с действията си да доведе до фаталния край на 15-годишната Бони Бароу.

Загиналата 15-годишна Бони Бароу

 Загиналата 15-годишна Бони Бароу
Lancashire Police

Ужасната драма се разиграва във Великобритания, по време на шофиране, като поради неадекватно поведение зад волана и неспособност за овладяване на автомобила, Камерън се забива в метална бариера и парапет. Това довежда до трагичния край на возещата се до него девойка. Самият мъж изпада от буса и се отървава само с леки наранявания. Загиналата в инцидента девойка не е била с предпазен колан.

Хюз премина през метална бариера в микробуса си Mercedes Sprinter и се блъсна в парапет над черен път

 Хюз премина през метална бариера в микробуса си Mercedes Sprinter и се блъсна в парапет над черен път
Lancashire Police

Шокиращи кадри, заснети в автомобила мигове преди трагедията, показват как Хюз вдишва балон, пълен с азотен оксид, и гледа телефона си. Татуираният шофьор през цялото време се държи неадекватно - танцува и вдишва от балона, докато шофира без ръце на волана. Скоростта на автомобила надхвърля 120 км/ч.

По данни на полицията, броени минути преди трагедията, автомобилът му е участвал в "многобройни инциденти" по време на 35-минутното пътуване от Манчестър до Грейт Харууд, Ланкашър, включително и един, при който той е отскочил от бордюр на ръба на пътното платно с над 100 км/ч.

Във вечерта на катастрофата с фатален край, Хюз трябвало да заведе братовчедка си Бони вкъщи и да се грижи за нейната безопасност по време на краткото пътуване до дома, ще свидетелства по-късно по време на съдебния процес срещу него майката на загиналото момиче.

На делото в понеделник Камерън признал, че е причинил смърт поради опасно шофиране. Той вече е осъден от Кралския съд на Престън на седем години и половина затвор, пише Daily Mail.

Освен това той получи забрана да шофира за осем години и девет месеца.

Сержант Мат Дейвидсън, член на звеното за разследване на тежки престъпления, добави: „Твърде често виждаме последиците от шофьорите под въздействието на азотен оксид. Мнозина го смятат за безвреден медикамент, но както виждаме тук, последствията от злоупотребата му могат да бъдат фатални“.

Както вече стана ясно, от 8 ноември 2023 г. Великобритания въвежда азотният оксид в списъка на контролираните лекарства от клас C, съгласно Закона за злоупотреба с наркотици от 1971 г.

„Ние приветстваме тази новина с надеждата, че новата мярка ще възпре подобно опасно поведение и няма да позволи на други семейства да преминат пред трагедията, през коят опремина семейството на Бони”, допълват от полицията.