1

П олицаи са ползвани като хамали от Любена Павлова, бившата съпруга на издирвания Петьо Петров, известен като Пепи Еврото.

Това става ясно от снимки, които се появиха в популярна Facebook група. Няма яснота кой е авторът им. От МВР излязоха с информация за скандалните кадри, на които се вижда как полицейски служители са се превърнали в носачи на мебелите на Любена.

Павлова е с денонощна охрана от органите на СДВР, назначена от прокурор, тъй като тя е свидетел срещу бившия си мъж.

"На 18.06.охраняваното лице отива на пазар в “Икеа”. След това тя среща трудности при натоварването им. Първоначално служителите на МВР отказват, но тъй като дълго време никой не се отзовал да помогне на жената, а подземният гараж е определен като високорисково място, с цел лична безопасност и безопасността на охраняваното лице, служителят предприел действия да натовари покупките сам единствено с цел по- бързото им оттегляне", пишат от МВР.

СЛЕД СПЕЦАКЦИЯТА В СОФИЯ: Обявиха за издирване Пепи Еврото

Любена Павлова е известна в публичното пространство от години. По време на мандата на Сотир Цацаров тя организираше протести в негова защита и срещу тогавашния председател на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Години по-късно бизнесменът Илия Златанов обяви пред "Антикорупционния фонд", че е станал жертва на схема за изнудване и отнемане на бизнес, ръководена от бившия следователи Петров. Тогава ресторант "Осемте джуджета" придоби публична известност. Очаквано, прокуратурата не направи абсолютно нищо въпреки доказателствата за брутално изнудване.

ЦИРКЪТ НЯМА КРАЙ: Арест за приближен на Пепи Еврото преди пресконференция (СНИМКА)

Павлова проговори три години по-късно. Тя обяви, че била скарана с мъжа си, който и взел детето и избягал. И разказа подробности за схемата за влияние в съдебната власт, създадена от него. Тя говори в защита на Гешев, обяснявайки, че бившият ѝ мъж е автор на заплашителното писмо до него. След това прокуратурата обяви, че е започнала дело срещу него, но междувременно той е изчезнал, информира Флагман. 

СПЕЦАКЦИЯТА В СОФИЯ: Няма задържани лица