0

А мериканските военновъздушни сили съобщиха, че един от техните летци е бил прострелян и убит в петък, 3 май във Флорида по време на инцидент с участието на заместник-шериф.

След получен сигнал за безпокойство заместник-шерифът на остров Окалуза пристига на посочения адрес. По данни на полицията той се натъква на 23-годишен чернокож мъж, въоръжен с пистолет. Ченгето „стреля при самозащита“ се посочва в полицейския доклад.

Адвокатът на семейството на жертвата твърди, че заместник-шерифът е сбъркал апартамента и че мъжът е бил сам вкъщи по време на инцидента, без да е причинил безпокойство. Защитникът уточнява, че всъщност младият мъж, който тогава е бил на видео разговор с жена, е чул няколко пъти почукване на вратата му. След това той взел законно притежаваното си огнестрелно оръжие и тогава полицията нахлула през вратата.

„Когато виждат пистолета, го прострелват шест пъти“, каза адвокат Бен Кръмп за NBC News.

Младият мъж, афроамериканец на име Роджър Фортсън, е бил откаран в болница, където е починал, съобщават местните власти. Заместник-шерифът е пуснат в административен отпуск, докато тече разследването. Адвокатът на почерненото семейство иска прозрачно разследване на трагедията.

Роджър Фортсън е бил назначен в 4-та ескадрила за специални операции като летец и е започнал военната си служба през 2019 г., според ВВС на САЩ.