0

Т ази година на 15 юли, служители на 5 РУ при СДВР докладваха в Софийска районна прокуратура преписка за  извършено от Георги Семерджиев престъпление преди година и половина.

Оказва се, че полицията е хвала Семерджиев да шофира без книжка още през 2020 г., но преписката за това нарушение постъпва сега в Софийската районна прокуратура. Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, която да установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка. 

Проверка установява още, че през 2021 година има наказателно постановление, което не му е връчено като за него не са уведомени нито МВР, нито прокуратурата. Става ясно още, че и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Семерджиев има и  през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.