0

С топани на кучета останаха потресени, след като откриха топчета с отрова, маскирани в мръвки.

Жена от Велико Търново сигнализира за пореден "опит за чистка" на бездомни животни. Някой оставил смъртоносните месца на спирка в града.

"Уважаеми" съграждани, тази сутрин се убедих, че Ганьо заслужава съдбата си. Нарочно нагласени топчета в мрежа с храна и още нещо, спирката преди Картала....за кого е това драги грешки на природата. Вие не може да а се наречете хора. Като имате проблеми с живота на Земята, ами скривайте се в някоя дупка. За бездомните животни има организации. Ще спра дотук, инак ще стана цинична.", посочи Ива Костова.

Фейсбук/Ива Костова/Севдалина Михайлова

Потребители в мрежата веднага подкрепиха жената и я посъветваха да подаде сигнал.

"Искате ли да ви придружим да пуснете сигнал в прокуратурата? Трябва да се заемат да разследват камерите.", написа Иван К. "Сигнал на 112! Разпръскването на отрова е терористичен акт!", добавя Красимир Р. Други пък предложиха да се прегледат камерите в района.

За жалост подобни практики на отравяне на животни се срещат все по-често, а разумните мерки и решения са оставени на заден план.

Гневен пост публикува в социалните мрежи и жена от Стара Загора. "Бясна съм, защото преди около 2 часа може би щях да изгубя едно невинно същество. Става въпрос за кучето ни, което след разходка в квартала ни (Три Чучура север) прояви симптоми на отравяне. Преди два дни разбрахме, че някой "добросъвестен гражданин" е пуснал отрова и дори е имало натровени улични животинки. Какъв "човек" трябва да си, за да сториш това зло и колко ти сече пипката. Тук е и възможността да благодаря на д-р Баджаков за адекватната и навременна помощ. Благодаря ви докторе, Мишо вече е по добре", написа Севдалина Михайлова.

Фейсбук/Ива Костова/Севдалина Михайлова

*Източник: Glasnews.bg