0

Н ов ужасяващ случай на домашно насилие разтърси София. Млад строителен работник заби вилица във врата на приятелката си при скандал по време на вечеря. Драмата се разиграла късно вечерта на 5 септември в столицата. 35-годишният Веселин К. е обвинен в опит за убийство. Мъжът забил вилицата на 17 мм от артерията на Цветелина. Софийският градски съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, а втората инстанция – Софийския апелативен съд го пусна под гаранция от 7000 лв. Оказва се, че обвиняемият и преди е проявявал агресия.

Алкохол

От данните по делото става ясно, че във въпросната вечер Веселин се прибрал късно от работа. Двамата живеели в квартира под наем от около година. Седнали да вечерят с половинката. Пред разследващите мъжът признал, че си пийнал. По някое време обаче двамата се скарали заради „неподдържане”. Спорът ескалирал. Той й наредил да млъкне. А когато това не станало, просто забол прибора в шията на жената. После сам повикал линейка. На място пристигнала и полиция. Пред органите на реда си признал всичко, обяснил, че станало неволно.

Перде

Просто му било паднало „пердето”. От данните по делото става ясно, че скандалите между двамата били чести. Дори се стигало до намеса на полицията. Защитникът на Веселин настоя пред съда обвиняемият да бъде пуснат на свобода срещу парична гаранция. Причината - Веселин имал много работа. Поел много поръчки за ремонт на жилища, които трябва да изпълни, иначе бизнесът му, както и бъдещето му ще бъдат унищожени. Освен това трябва да се грижи за баща си. Според адвоката всичко станало неволно. Вилицата просто била в ръката му. Пред магистратите Веселин също се оправдал: ”Не е умишлено това, което съм направил. Даже не разбирам как е станало. Наистина не знам как е станало. И то във врата, при положение че знам какво може да стане.”.